Hoe kunnen wij je van dienst zijn?

Vul hieronder jouw vraag in om te zien of de vraag al eerder is gesteld, en eventueel beantwoord.

Zit jouw vraag er niet tussen? Klik dan hier om naar het contactformulier te gaan.

Algemeen

Nee, wij van Overnachten.com houden van transparantie. Daarom berekenen wij geen service- of eventuele administratiekosten bij de gemaakte reservering.
Wij respecteren en beschermen jouw privacy. Wij zorgen er daarom ook voor dat alle persoonsgegevens uiterst vertrouwelijk worden behandeld. Daarnaast verstekken wij in geen enkel geval persoonsgegevens tot derden. Tot slot worden alle communicaties met onze website en onze server versleuteld door middel van een beveiligde verbinding.
De toeristenbelasting varieert per bestemming en/of hotel. De getoonde prijzen zijn actuele vanaf prijzen en inclusief btw. Bij de getoonde prijzen staat altijd duidelijk aangegeven of deze inclusief of exclusief toeristenbelasting zijn.

Annuleren

Het annuleren van een boeking is alleen mogelijk wanneer de uiterste annuleringsdatum toereikend is tegenover de huidige datum. Je kunt de annuleringsdatum vinden op uw voucher en/of bij Mijn boeking op onze website.
Het is spijtig om te horen dat jouw reservering is geannuleerd, indien wij hierin nog iets voor jou kunnen betekenen, dan horen wij dit graag. Ná bevestiging van jouw annulering duurt het circa 2 tot 4 werkdagen tot de betaling weer op jouw bankrekening staat. Dit is overigens ook afhankelijk van de gekozen betalingsmethode. Heb je voor een andere betalingsmethode gekozen dan iDEAL? Dan zullen wij met jou contact opnemen, met de vraag waar wij het eerder betaalde bedrag naar kunnen overmaken. De hoogte van het terug te betalen bedrag hangt echter af van de annuleringsvoorwaarden, deze kunt u vinden bij 'Mijn Boeking', of in de boekingsbevestiging in jouw mailbox.

Boekingen

Je plaatst een boeking door een hotel te zoeken dat past bij jouw zoekcriteria. Je doet dit door jouw wensen in te vullen op onze homepage in het zoekvak, vervolgens zullen de meest scherpe en actuele prijzen voor jou worden getoond.
Geregeld stellen wij kortingscodes beschikbaar voor Overnachten.com. Het verzilveren van een kortingscode is zeer eenvoudig. Dit kun je doen tijdens het reserveringsproces bij stap 1, rechts onderin (onder het totaalbedrag) zie je een link 'Kortingscode verzilveren', zodra je hier op klikt zal je de mogelijkheid krijgen om de kortingscode te verzilveren, de korting zal vervolgens automatisch worden verrekend met jouw eindtotaal.
Het is helaas niet mogelijk om ná het plaatsen van een boeking, deze te wijzigen. Indien het noodzakelijk is om een wijziging door te voeren in jouw boeking, dien je de gehele reservering te annuleren (indien mogelijk) en vervolgens een nieuwe boeking te plaatsen.
Kort nadat je een reservering hebt geplaatst op onze website, zal je de bevestigingsmail in jouw mailbox ontvangen. Heb je de bevestigingsmail niet ontvangen? Controleer dan de spambox. Wanner de email daar ook niet in zit, kun je inloggen via onze website en hier de boekingsvoucher downloaden. Wanneer de voorgaande stappen niet lukken, adviseren wij contact op te nemen met onze helpdesk.
Sommige accommodaties vraagt men een borgsom bij de inchecken, dit wordt gevraagd voor eventuele schades. Deze borgsom krijg je echter bij de check-out weer terug. Wanneer je hierover meer vragen hebben dan adviseren wij jou contact op te nemen met onze helpdesk.
Om een reservering te kunnen plaatsen dient tenminste één van de personen minimaal 18 jaar of ouder te zijn, dit geldt overigens ook bij het inchecken van de accommodatie.
Voordat je een boeking plaatst heb je de keuze om een luxere kamer te reserveren, dit is echter bij elke accommodatie verschillend. Mocht er tijdens het reserveringsproces geen luxere kamer beschikbaar zijn, dan is het helaas ook niet mogelijk om een luxere kamer te reserveren.
Het reserveren van een kamer is alleen mogelijk voor een periode van minimaal één nacht. Het is uiteraard wel mogelijk om slechts overdag in de kamer te verblijven, vanaf de incheck tijd, zonder overnachting. Deze keuze is geheel aan jou zelf. Er wordt dat ook geen restitutie betaald.
Wanneer je een keuze hebt gemaakt in welke accommodatie je wenst te verblijven, kun je overgaan tot het maken van een reservering. Om een reservering compleet te maken dien je tot slot over te gaan tot het maken van een betaling. De betaling kan middels de volgende methoden voltooien:
- iDEAL
- Bancontact
- SOFORT Banking
- Bitcoin
Tijdens het reserveren van een accommodatie is het noodzakelijk om gelijk de betaling te verrichtten, indien dit niet het geval is, en de betaling is nog niet door ons goedgekeurd, dan zal de reservering helaas niet worden bevestigd. Een boeking is pas voltooid zodra de betaling bij ons is ontvangen.
Een boeking is definitief op het moment dat er voldaan is aan de betalingsverplichting én dat jij van ons de boekingsbevestiging hebt ontvangen óf dat de voucher is te downloaden op de laatste pagina van jouw reservering, of in de 'Mijn Boeking' omgeving. Indien je toch meer zekerheid wenst over de status van jouw reservering, neem dan telefonisch contact op met onze helpdesk.

Contact

Staat jouw vraag niet tussen de veelgestelde vragen? Je kunt ons contacteren via de gegevens bovenaan deze pagina, of door een bericht te sturen via ons contactformulier onderaan op deze pagina. (Klik hiervoor links op 'Contactformulier' of 'Bedrijfsgegevens')

Hotels

De prijs dat je ziet in het zoekoverzicht is de prijs per kamer per nacht. Onder deze prijs zie je het totaalbedrag wat je kwijt bent voor de gehele opgegeven periode.
Het is alleen toegestaan om jouw huisdier mee te nemen indien dit staat aangegeven op de accommodatiepagina. Indien het onduidelijk is of jouw huisdier is toegestaan, neem dan contact op met de desbetreffende accommodatie, of met onze klantenservice.
Nee, bij een boeking bij Overnachten.com is helaas het herroepingsrecht niet van toepassing. Voor diensten zoals vervoer, horeca en vrijetijdsbesteding geldt een bedenktermijn.
Het is afhankelijk van de accommodatie of een ontbijt is inbegrepen in de prijs. Meestal wordt er bij de accommodatie aangegeven of er een ontbijt is inbegrepen of dat daar mogelijkheid toe is.
Wijzigingen die je tijdens je verblijf wilt aanbrengen, kunnen extra kosten tot gevolg hebben. Voor meer informatie over het annuleringsbeleid van de geboekte accommodatie kan je de boekingsvoucher raadplegen.
Wanneer je met de zoekfunctie op onze homepage zoekt naar een bestemming, worden voor jou alle beschikbare hotels/kamers getoond waar je kunt reserveren. Zodra een accommodatie geen beschikbaarheid heeft, dan zal deze ook niet worden getoond.
Het kan voorkomen dat je een hotelomschrijving ziet dat in het Engels wordt weergegeven. Dit komt omdat de Nederlandse tekst momenteel nog niet beschikbaar is. Wij zijn met een versneld traject bezig om alle accommodaties zo spoedig mogelijk te vertalen naar het Nederlands.

Nieuwsbrief

Je kunt je inschrijven voor onze nieuwsbrief via onze homepage. Klik hier om naar de homepage te gaan.
Jammer dat je van ons geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen. Wanneer je de ontvangen nieuwsbrief opent, klik onderaan op ‘afmelden’. Vervolgens kom je op de website waar jij je kunt afmelden via de knop ‘ik meld me af’.

Overige

Het is tijdens het maken van een reservering helaas niet mogelijk om speciale voorkeuren door te voeren. Het is echter wel mogelijk om dit aan te geven tijdens het inchecken in de desbetreffende accommodatie.
Nee, wij kunnen jou helaas niet voorzien van een BTW-factuur. Het is echter wel mogelijk om via de geboekte accommodatie een BTW-factuur te verkrijgen, voor meer informatie hierover adviseren wij jou om contact op te nemen met de desbetreffende accommodatie.

Plaatsen

Momenteel heeft Overnachten.com een aanbod van ruim 700.000 hotels, verspreid over de gehele wereld. Via het zoekvak op onze homepage kan je uitgebreid zoeken tussen al onze bestemmingen.
Géén servicekosten
In drie stappen geboekt
Altijd veilig boeken